Hajdúszoboszlóról

Strand

A hajdúszoboszlói gyógyfürdő nemcsak a gyógyulni vágyókat vonzza. A nyári főszezonban a strandturizmus hódít. A 30 hektáros parkban elterülő strand május 1-tol szeptember 30-ig tart nyitva. Az igazi szenzáció azonban az úgynevezett mediterrán tengerpart, mely 6200 m2-es vízfelületével Közép-Európa legnagyobb épített medencéjének számít. A fokozatosan mélyülő, hullámzó óriásmedence a csónakázótótól gáttal van elválasztva, látványát kalózhajó, világítótorony teszik teljessé. Homokos partja és a pálmafák a tengerparti fürdőzés élményét keltik. A gyermekmedencék terében elhelyezett attraktív állatfigurák - mosolygó fókák és teknősök, vízilovak a gyermekek és a fényképezkedő vendégek nagy kedvenceivé váltak. 

Aquapark


A családi vízi szórakoztatási örömöket szem elõtt tartva a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő 2000-ben megépíttette a strandon Magyarország elsõ csúszdaparadicsomát.
A 12 méter magas indítótoronyból indulva kilenc különféle pályából választhatnak a nagy csobbanás szerelmesei. Van itt négypályás versenycsúszda, kétféle kamikáze, óriás csavarcsúszda, "fekete lyuk", és "õrült folyó". Utóbbiakon kizárólag extra úszógumikkal csúszhatunk.
Az apróságokat a tengerparti világ csobogói, a medencében álló élethû elefántjai, két gyermekcsúszda, valamint fajátszótér kápráztatja el!A csúszdapark a strand hátsó részén lévõ egy hektáros területen található, szerelmesei délutáni vagy egész napra szóló karszalag belépőt válthatnak. Mivel az Aquapark kapacitása már az elsõ két évben kicsinek bizonyult, ezért 2002-ben területét duplájára bõvítettük, valamint 3 új csúszdaelem épült (Niagara, big hole, twister) , így a csúszdák összhossza meghaladja az 1 km-t.
Aki elfárdt a csúszdázásban a sodrófolyóban vagy a 3 új strandmedencében pihenheti ki magát ( felnőtt, gyermek és bébimedence ) A bébimedencében vizivár várja a legapróbbakat.

Aqua-Palace

Az Aqua-Palace  vízipalota 15.000m2-en egyedi hangulattal, rendkívül széles szolgáltatási kínálattal egész évben várja a család apraját-nagyját Európa legnagyobb fürdőkomplexumában. A vízipalota közvetlen összeköttetéssel rendelkezik  a hajdúszoboszlói gyógyfürdőbe, strandra és Aquaparkba ezen fürdőegységek belépőjegyének megváltását követően.

Az Aqua-Palace 20 medencéje közül  8 a  földszinti fürdővilágban található. Az exkluzív élménymedencék  különböző korokat  és helyszíneket idéznek meg. Minden medencében egyedi látvány  varázsolja el  a fürdőzőket. 

Gyógyfürdő


Turisták, gyógyulni vágyók százezrei érkeznek Magyarország legnagyobb fürdőjébe. Valóban a strandolók paradicsoma, a reumások Mekkája ez a 30 hektáron elterülő fürdőkomplexum, ahová évről évre sokan visszatérnek, hogy újjászülessenek. A termálfürdő épülete 1999-re teljesen átalakult. Modern stílusú, kétszintes lett az épület. Új bejáraton léphet be a látogató. Innen balra három új orvosi rendelő, hátrébb az emeleti lépcső és lift, majd a tornatermek és kezelőhelyiségek találhatók.